Musikalsk ligestilling på Spillestedet Vershuset


I en tid hvor mange enten kræver eller snakker om at vi skal have ligestilling må Spillestedet Vershuset konstatere, at forårets koncert kalender er næsten ligeligt fordelt mellem kønnene.

Spillestedet i Næstved understreger dog at det er helt tilfældigt: ”Vi har ikke bevidst gået efter at vælge ud fra om det var en mandlig eller en kvindelig sanger. Ligesom igennem alle årene vælger vi både blandt de etablerede, anerkendte navne og blandt up-coming navne samt et bredt spektrum af musikgenrer. Det er alt lige fra hård rock og rock til blues, pop og soul”, siger Steen Aggerlin, der sammen med 8-9 andre personer udgør ’Musik-udvalget”, og sammen beslutter hvilke kunstnere, der skal på programmet.

Til spørgsmålet om hvordan de vælge hvilke solister og bands der skal stå på scenen på Spillestedet Vershuset, siger Steen Aggerlin: ”Der indløber en masse forespørgsler og tilbud fra kunstnere, kunstnernes bookere eller lignende personer, og bl.a. blandt disse finder vi ud af, hvem der kunne være interessante i Vershus-sammenhæng. Henvendelserne, som normalt indeholder omtale af de enkelte kunstnere og links til deres musik, fotos m.m. sendes rundt til udvalgets medlemmer, og er der flertal for et ’ja’ til en af henvendelserne, arbejder vi videre med den pågældende kunstner – finder dato, pris, aftaler, øvrige vilkår osv.”.

”Det sker ret ofte at vi hører om en interessant kunstner, som vi så kontakter. I disse tilfælde er arbejdsgangen typisk den samme – vi får noget materiale fra dem, links til musik, videooptagelser eller lignende, og tager beslutning ud fra det”.

Steen, der i øvrigt var til sin første koncert i Vershuset helt tilbage i den spæde start for over 40 år siden, har flere kasketter på, når han er frivillig ildsjæl i det populære spillested. Steen er ikke alene den i bestyrelsen der har været med i flest år, det er også ham der står for at sætte billetter i forsalg, han er kasserer og så er han booker.

Som booker er det Steen der ’lukker’ kontrakterne. Det vil sige at han tjekker at alt er som aftalt – herunder dato, koncertstart, pris og musikernes rider, fx hvad de har af ønsker i forhold til eventuelt særlige mad- og drikkevarer, frugt, slik – ja, alt skrives ned i kontrakten.

”På vores hjemmeside kan man få et nemt overblik over alle årets koncerter – både med datoer, billetpris og link til billetsalg, ligesom man kan læse mere om de enkelte solister og bands”, slutter Steen Aggerlin.

Alle årets koncerter kan ses her…