Featured Image

Alberte Winding Band


Event Details

Dato: 1. april 2017
Tid: 00:00 - 00:00
Sted: Spillestedet Vershuset
2017

Alberte Winding er kendt og elsket for sin udtryksfulde stemme, iørefaldende sange og vedkommende hverdagstekster, der henvender sig bredt til alle aldre. Siden 1985 har Alberte udgivet 16 albums med både børne- og voksenmusik. Allerede fra første album blev Alberte flittigt spillet i radioen med fx ”Mexico”. I 1991 gav ”Lyse Nætter” afkast af en række radiohits, fx ”Tænder på et Kys” og ”Chevy 56”. I 2015 udkom Albertes seneste album, ”Kommer Hjem”. Alberte-koncerten spænder fra de sarte Lyse nætter til den swingende popsang og kommer hjem i favnen på et stærkt ungt hold af musikere.

Når 53-årige Alberte Winding, drager på turné i foråret 2017 med sit band, så har de allerede spillet sig varmt gennem Danmark – med historien om at komme hjem, både til kærligheden og hjemstavnen. I hver by medbragte bandet en sang om stedet, ud fra fortællinger fra de lokale. Det kom der skægge og rørende historier ud af.

Efter udsolgte koncerter og med nye erfaringer om hvem vi er som folk, har sangskriver parret Alberte og Andreas Fuglebæk skrevet en ny samling sange. Sangene indspilles i foråret 2017 og vil efterfølgende stå på egne danseben på alle landets scener, heriblandt på Spillestedet Vershuset lørdag den 1. april.

En Alberte-koncert spænder fra de sarte ’Lyse nætter’ til den swingende popsang, og ’kommer hjem’ i favnen og med på scenen har Alberte et ungt og velspillede hold af dygtige musikere.

Alberte spiller på flere tangenter

Siden debutalbummet i 1985, der bød på radiohits som ”Ramt” og ”Ta’ Mig Med til Mexico”, har Alberte udgivet en række solide albums, bl.a. ”Kommer Hjem” (2015), ”Svenske Spor” (2003), ”Brænder Sol” (1999) og ”Lyse Nætter” (1991) – sidst nævnte er formentlig det Alberte-album, der har budt på de fleste og største radiohits.

Albertes børnealbums må heller ikke glemmes – for er der nogen som har formået at udgive børnemusik, som også de voksne har nydt at lytte til, så er det Alberte. Hvem husker ikke ”Tju Bang Chokolademand (Det er mig der bestemmer her)” fra 1994? Men de fleste husker helt sikkert også Alberte som Luna i DR’s Bamses Billedbog, hvor hun sang flere af de elskede børneklassikere, fx ”Luna er et andet sted” og ”Vi blev venner”.

I Bamses Billedbog spillede Alberte overfor bl.a. Aske Bentzon, der er Alberte halvbror. Ud over at medvirke som skuespiller, komponerede Aske også musikken til programmerne sammen med Albertes daværende mand, Jan Rørdam. Det er også Aske og Jan der har komponeret og produceret musik til Alberte Windings første soloplader.

Alberte har tidligere – sammen med sine brødre Aske Bentzon og Kasper Winding – medvirket i deres far Thomas Windings programmer for B&U-afdelingen i DR – allerede fra barns ben.

Musikken og den smukke vokal samt diverse tv-programmer og serier, er ikke de eneste tangenter Alberte Winding kan spille på. Hun har nemlig – ud over flere sangbøger – også udgivet tre romaner fra 2006 til 2010. Senest har hun skrevet ungdomsromanen ”Når jeg savner min far” – om det vanskelige tema om børn, der mister deres forældre. 

Alberte Windings roman ”Når jeg savner min far” er en rejse ind i sorgens landskab set fra barnets perspektiv. Læser man bogen som teenager, glemmer man den næppe nogensinde”, skrev Svend Skriver bl.a. i Kristeligt Dagblad i oktober måned.

Alberte kender selv til det at miste en forældre som barn. Alberte var kun otte år, da hendes mor, forfatteren Lulu Gauguin, døde. Dét, der løste op for sorgen over moderens død, var Paul McCartneys album ”Ram”, som Albertes far gav hende dagen efter moderens død. ”Han ville gerne give mig noget varmt og godt. Og det blev det. Den popplade er et mesterværk, som gjorde noget godt for mig i en meget svær periode af mit liv”, udtalte Alberte for nogle år siden til Kristeligt Dagblad. Alberte mistede i sommeren 2008 sin far. Han blev 71 år.

Når Alberte Winding står på scenen på Spillestedet Vershuset får hun musikalsk opbakning af hendes 18 år yngre ægtemand Andreas Fuglebæk på guitar og kor, Martine Madsen, ligeledes guitar og kor, Marie Louise von Bülow på bas og kor, og Mads Andersen på trommer.

 

Pris 150 kr. + forsalgsgebyr – ved indgangen 170 kr.

Dørene åbner kl. 20.30

 

www80 youtube_logo fb_icon_325x325