Featured Image

Big Daddy Wilson (US)


Event Details

Dato: 2. november 2019
Tid: 00:00 - 00:00
Sted: Vershuset, Grønnegade 10, 4700 Næstved
2019

Blues Paradise Festival er flyttet til Næstved Kulturcenter og Vershuset.

Lørdag d. 2. november 2019
Tidsplan for koncerter i Vershuset:

Dørene åbnes kl 16.00
Shade Of Blue – DK – 16.30
Cph Slim  –  DK – 18.30
Big Daddy Wilson – US – 20.30

Billetinfo:

Medlemsskab ikke nødvendigt denne dag

Billetter til hele festivalen: www.arenanaestved.dk  giver også adgang til koncerterne i Vershuset
Billetter til Big Daddy Wilson (køb her) giver udelukkende adgang til Big Daddy Wilson – US

Shades Of Blue kl. 16.30

Stålstærkt spillet og med en dirrende nerve – uovertruffen, suveræn musikoplevelse. Fremragende Blues i verdensklasse. Sådan lyder det igen og igen, når den 5-stjernede dom for Shades Of Blue bliver offentliggjort efter hver af deres koncerter. Og bandet er helt fortjent kåret som årets danske blues band. Nu kommer de til Vershuset med endnu en eksklusiv og intim koncert.

Shades Of Blue’s fundament er super-tight Chicago-blues. Muddy Waters og John Lee Hooker har ikke levet forgæves, og traditionen forvaltes med lige dele respekt og sprællevende gnist. Rødderne fornægter sig heller ikke i Shades Of Blue’s originale materiale. Numre som I’m Gonna Cut My Hair, Yo Taxi og Blues Gon Take My Life er efterhånden blevet klassikere hos blues-publikummet.

Omdrejningspunkt i Shades Of Blue er den unikke nerve og autenticitet. James Loveless’ kraftfulde, indlevende vokal og Uffe Steens ekvilibristiske guitar er en cocktail, der er svær at slå. Når man hertil lægger en af bluesscenens mest garvede rytmesektioner – Morten Brauner på bas og Claus Daugaard på trommer – samt bandets fortættede, dynamiske sammenspil, så er der dømt blues i verdensklasse.

Copenhagen Slim Band kl. 18.30

Nisse Thorbjørn, alias Copenhagen Slim eller blot CPH Slim, der vandt prisen som Årets Danske Bluesnavn i 2009, er måske mest kendt med sit orkester Copenhagen Slim Band, der må siges at være i verdensklasse. Chicago blues og storby soul er kernen af repertoiret hos Nisse Thorbjørns rutinerede kvartet, men der krydres også med afstikkere til Delta Blues og andre former for Americana.

I 2013 var det den store svenske Åmål Blues Festival, der fik besøg af Copenhagen Slim Band i selskab med Muddy Waters’ tidligere lead guitarist John Primer, som var på toppen af plakaten, og der er flere planer om turneer med blandt andre Lurrie Bell.

Nisse Thorbjørn har også udgivet CD’en “CPH Slim,” der fik 4 hjerter i Politiken, og som andetsteds blev betegnet som genrefornyende med dybe rødder i traditionen. Ud over Nisse Thorbjørn består bandet af den fremragende guitarist Rune Højmark, der har været med hele vejen fra start. Rune optræder med andre kendte navne på den danske blues- og folk-scene inklusiv gæsteoptrædener med for eksempel One Eyed Mule, Thorbjørn Risager og Chasing Grace. Kvartettens trommeslager Michael Strange har blandt andet medvirket på Jamie Cullums udgivelse “Thirty something,” der gik verden rundt. Bassen bestrides af Kristian Bast. Han er yderst rutineret på sit instrument og bliver også flittigt brugt i mange andre sammenhænge. Der er lagt op til en forrygende koncert med masser af Chicago superblues og storby soul i verdensklasse i selskab med fire fantastiske musikere, som den danske bluesscene kan være stolt af!

Big Daddy Wilson kl. 20.30

Big Daddy Wilson blev født i en lille by kaldet Edenton, North Carolina. Han forlod skolen som 16-årig og meldte sig kort efter til den amerikanske hær. Efter at have været blevet udstationet i Tyskland et par år senere, mødte Wilson en tysk pige, der blev hans kone, og hun er grunden til, at han blev i Tyskland. Og så hørte Wilson blues’en for første gang.

Tilbage i Edenton havde han kun lyttet til musik i kirken og fra den lokale radiostation, men nu gik han for første gang til en rigtig blues koncert: “Jeg mødte blues her i Tyskland. Før vidste jeg ikke, hvad blues var, “siger Big Daddy Wilson. “Det var her, jeg fandt den del af mig, der havde manglet så længe i mit liv.” Champion Jack Dupree, Louisiana Red, Eddie Boyd … alle musikere, der i Europa skabte deres hjem og bragte blues med dem – lykkedes bedre her end i USA. Selv Luther Allison boede i Europa i 14 år før hans store pause.
Og nu er der så Big Daddy Wilson, en amerikansk sanger og sangskriver, der fandt sit hjem i det nordlige Tyskland.

Men noget er anderledes med hensyn til Big Daddy Wilson. Da han kom fra USA var der – som nævnt – ingen blues i hans bagage. Han opdagede oprindeligt blues her i Tyskland. Det tog ikke lang tid før den generte fyr, der havde skrevet nogle digte, begyndte at lede efter melodier og starte sin egen internationale karriere. Bandet , der står bag Big Daddy Wilson, skal altid være på ”dupperne”, fordi hans musik ikke er én ting. Numrene kan fra gang til gang nlive  omdannet til noget hårdkørende, tilbagelænet, funky eller ”blues’et”.

For nogle år siden fortalte Big Daddy Wilson en interviewer, at hovedårsagen til, at han bærer solbriller på scenen, er hans iboende generte natur. “Jeg er ingen entertainer,” hævdede han på det tidspunkt. Hans koncerter leverer nogle ret stærke beviser for det modsatte. Og alligevel har han ret på en bestemt måde. Wilsons musik – som Wilson selv – er ægte. Det er ærligt. På intet tidpunkt er denne mand nogensinde bare i et show!!

“Jeg er bare interesseret i at synge, få min besked ud og føle publikum – og så håbe, jeg kan få dem til at føle mig.”, siger han.