Featured Image

Clara Sofie


Event Details

Dato: 29. oktober 2016
Tid: 00:00 - 00:00
Sted: VersHuset
2016

Clara Sofie – nogle gange er den usikre vej den mest sikre.

Indtil nu har hendes sange været produceret af landets allerdygtigste producere, men på hendes kommende album “Understrøm” sidder Clara Sofie selv bag knapperne. Lyden er radikalt anderledes…men den er hendes egen!

Clara Sofies gennembrud i 2010 med kæmpehittet ’Når tiden går baglæns’ var en drøm der gik i opfyldelse, men samtidig var der pludselig sat et prædikat på hvem hun var og hvilken vej hun skulle gå ud af som udøvende kunstner.

– Den succes jeg havde førte selvfølgelig en masse dejlige ting med sig, men det låste mig samtidigt fast i forhold til hvem jeg skulle fremstå som og hvilken slags musik jeg skulle lave.
Jeg havde et enormt behov for at afprøve flere sider af mig selv, men det var svært når man står i midten af dygtige producere og pladeselskabsfolk med store ambitioner. Og jeg har nok ikke for alvor været parat til at give slip på det hele før nu – og det er man nødt til hvis man skal finde ind til kernen.

Siden gennembruddet i 2010 har Clara Sofie udgivet 3 albums og samarbejdet med landets dygtigste producere inkl. Rune RK, Rune Rask og Tomas Barfod som hver producerede hendes 3 seneste udgivelser.

– Efter udgivelsen af min seneste plade blev jeg følelsesløs og forvirret. Hvem var jeg som sanger og sangskriver – og ikke mindst som kunstner? Jeg var rundt hos samtlige producere for at lave nye numre og finde en ny lyd, men der var ikke noget af det, som føltes helt rigtigt. Jeg var nødt til at dekonstruere hele lortet for at finde ind til kernen af hvad der var mig selv igen. Efter 10 år, hvor jeg har siddet og kigget en anden producer over ryggen, gik det op for mig, at hvis jeg skulle udvikle mig, var jeg nødt til at gøre det selv. Jeg har ikke haft mange kvindelige forbilleder at se op til, så jeg havde slet ikke overvejet muligheden for, at jeg selv kunne producere. Men da det åbenbarede sig for mig var det jo den mest naturlige udvikling for mig som kunstner.

Clara Sofie har altid været vild med at skrive de store opløftende popmelodier selvom hun kontinuerligt har haft melankolien som den blå grundtone. Hendes hidtidige radiosingler med det store omkvæd har ifølge hende selv været et selvterapeutisk kick, som har kunne løfte hende over overfladen igen – fra mørket ind i lyset. Men, som titlen også antyder, har hun med “Understrøm” givet helt slip ladet sig falde ned i dybet, mørket, det skæve, det usikre og væk fra andres og egne forventninger om hvor musikken skulle passe ind.
Anledningen til at gå i skævere retninger end før skal bl.a. findes i igangværende samarbejder med nogle af de største profiler inden for de mere eksperimenterende bastunge UK scener.

– I de kredse er det jo nærmest: jo mærkeligere, jo bedre. Og jo mere indie, jo mere eksklusivt. Det er totalt kompromisløst og meget inspirerende.

Clara Sofie har produceret ”Understrøm” med den umiddelbare tilgang til tingene, man har inden man når at skabe vaner. Vokalerne var det hun kendte mest til, så i mange af sangene har hun brugt sine egne vokaler som et instrument – dekonstrueret. Derudover kan man mærke hendes kærlighed til de rå, metalliske og mørke lyde og de stemningsfulde synths, der alt sammen har til formål at skabe stemning frem for at være direkte vellydende. Alt dette kombineret med Clara Sofies skarpt skårede hooks.

– Jeg er klar over at der vil være en del mennesker som ikke vil synes om min nye retning. Det kan betyde at jeg mister en del af mit publikum, men til gengæld finder jeg mig selv. Nogle gange er den usikre vej bare den mest sikre.

“Understrøm” er en kompromisløs udgivelse. Clara Sofies forvandling er tydelig og overraskende og hun hviler i sig selv på en helt anden måde end før. Fejlene og umiddelbarheden bliver til særpræg når Clara Sofie går ned under overfladen og tør være grim, ærlig og sårbar. Hendes stemmeleje er også dybere end vi har hørt før og dogmet ved alle tekster er, at de alle omhandler ting hentet fra Clara Sofies eget liv. ’Løbe i Vand’ er tung som titlen og udspringer af et skænderi, ’Sletter det hele’ om utroskab og ’Junk’ om hendes ulykkelige kærlighed til musikken. Og med instrumentalnummeret ”12 m.” markerer Clara Sofie sig skarpt som musiker og producer.

– Det er svært ikke at lade sig forføre af løftet om masser af succes. Konsekvensen af det er nok også at jeg har glemt mig selv undervejs og gjort tingene lidt hurtigt uden at tænke alt for meget over det. Nogle gange har jeg ramt rigtigt og andre gange ikke. Men nu kan jeg for første gang sige, at uanset hvad der sker, er jeg med hele vejen og jeg håber folk kan høre og forstå det og har lyst til at tage stilling til det. Det bliver perfekt uperfekt.

Fakta
Clara Sofie går under det borgerlige navn Clara Sofie Fabricius.
Har skrevet ’Når tiden går baglæns’, som hun med producer Rune RK tidligere har hittet med. Nummeret lå nummer ét i seks uger og sikrede sig tripleplatin.
Udgav i 2014 sit seneste album ’Gennem Himlen’.

Pris 80 kr. + forsalgsgebyr – Ved indgangen 100 kr.