Featured Image

UDSOLGT: Carl Emil Petersen


Event Details

Dato: 30. oktober 2020
Tid: 00:00 - 00:00
Sted: Vershuset, Grønnegade 10, 4700 Næstved
2020

Carl Emil Petersen debuterede i 2017 med sit første soloalbum, Natradio. Klassikere som “Frit Land”, “Halvnøgen” og “København” har fået et kuld stedsøskende og hermed klar til sammen at drage ud til en voksende publikum skare.

Politikens musikanmelder Kim Skotte gav albummet fem hjerter og skrev blandt andet:
“En ung mand har forladt sit band og sejler romantisk sin egen sø. Uden fast havn driver han nu rundt i en tilstand, som er nogenlunde lige betuttet, beslutsom og euforisk. Ikke noget dårligt sted at befinde sig for en sangskriver, der er lige så ung, som han er gammelklog. En rastløs romantiker med begge ben på jordens gyngende grund.”

Politiken havde fem stjerner til Carl Emil Petersen, da han i oktober sidste år udsendte solodebuten ”Natradio”. Fra albummet stiftede radiolytterne bekendtskab med stærke sange som ”Liv før døden”, ”Skærgården” og ”Finale på et filmset”, der alle viste, at Carl Emil Petersen også som solist havde noget helt særligt at byde på.

Seneste album udspil “Amager Forbrænding” kom i november 2019
Berlingske skrev:
Når tekst og musik går op i en højere enhed, er Carl Emil Petersen blandt sin generations bedste sangskrivere.
På »Amager forbrænding«, foldes det poetiske tekstunivers ud med sange om storbylængsel, boblende forelskelser og flygtig talentshowberømmelse. Carl Emil Petersen er dansk rocks største romantiker, og det har ikke ændret sig på hans andet soloalbum.

Som man kunne høre i seneste sæson af »Toppen af poppen«, har han et skarpt øre for omkvæd, der lyder som digte, og simple melodier, der brænder sig fast i hukommelsen: Sommeren kom blæsende ind/ Og forsvandt igen som en hvirvelvind/ altid husker jeg/ Sankthans med dig

Der er mange følelser på spil, men de poetiske tekster er bedst, når de får modspil i arrangementerne. Som fx. på »Kommunikation«, der drives frem af længselsfulde strygere, vrængende guitarer og Joy Division-referencer.
På »Roligt gennem natten« leder både melodien og teksten om kvalerne med at forstå det modsatte køn tankerne hen på Kim Larsens iørefaldende popsange: Hvisker i et øre jeg ikke kender/ Vågner i en drøm som ikke er min/ Måske jeg bare aldrig ku’ med kvinder/ Glemmer du så husker de igen
Det er trods alt ikke den værste at blive sat i bås med. Og når Carl Emil Petersens er bedst, er han blandt sin generations bedste sangskrivere.

Dørene åbnes 20.00 – Koncertstart 21:00

Pris 210 kr. + forsalgsgebyr – Ved indgangen 230 kr.

Unummererede siddepladser