Katrine Schmidt Band


Event Details

Dato: 17. september 2022
Tid: 21:00
Sted: Grønnegade 10, 4700 Næstved
2022

Siden 2012 har Katrine Schmidt været en aktiv del af den danske folk- og roots scene, medvirkende i flere konstellationer som sanger og sangskriver. I marts 2021 udgav hun sit debutalbum – Laying My Burdens Down. At være menneske i sine følelsers vold… Netop dette er centralt i Katrines liv, såvel som musikken. Katrine kommer ud af et miljø og en opvækst som har været fyldt med kraftige inspirationer fra de traditionelle amerikanske genrer. Især de mandlige barytonstemmer inden for country, folk, jazz og roots-musik har været en røst som den 30-årige sanger har kunne spejle sig i.

Alle sangene på albummet er meget personlige og ærlige, og indeholder emner så som længsel, håb, afhængighed, misbrug og kærlighed – om at være menneske på godt og ondt. Sammen med sit band glæder hun sig til fortsat at komme ud på de danske scener og præsentere sine sange og sit bud på country music.

Side 33: “At det rent faktisk kan lykkedes, har jo f.eks. Ester Brohus og Rebekka Thornbech tidligere bevist, og nu melder Katrine Schmidt sig med sin debutplade seriøst på banen, som førsteudfordrer til den hjemlige country-dronning trone. For selvom der er mange miles fra hendes hjemby Aalborg og til Austin, så lyder dette sublimt håndspillede debutalbum rent faktisk mindst lige så godt, som meget af det der kommer fra selve country musikkens moderland”.

Lineup: Katrine Schmidt: Vokal Johannes Aaen Jensen: Klaver, orgel, kor Mikkel Bøggild: Guitar, kor Thyge van Dassen: Violin Mark Kühn: Kontrabas Jonas Kardyb: Trommer

GAFFA: “Katrine Schmidts sange og musik er tro over for genrernes fremmeste kvaliteter, men fremstår også både enkeltvis og samlet set som det, de er: originale, fine og endda raffinerede ballader. Albummet som helhed er vellykket, så absolut gedigent og smukt. Derfor ønsker jeg kun for Katrine Schmidt, at hun nu – efter Corona-nedlukningen – kan komme ud på vejene, ud til festivalerne for der at bidrage med sit talent og sin varme vokal. For både som sangskriver og sanger har hun noget at byde på!”

Ivan Pedersen (efter livekoncert på Club Klondyke): ”Sympatisk og ungdommelige dukker hun op, men kæben falder lige ned på brystet hos lytterne, idet der straks fra start kommer en stor stemme ud af hendes spinkle krop, fuldtonet, udpræget en ALT, og med en karakteristisk, men diskret hæshed og de lange toner afsluttet med en vibrato, der i sig har klangen af et langt, levet liv. Hvor kommer dog den modne stemme fra? Katrines musikalitet oser ud af hver en formfuldendt melodi linje, hvor underspillede, lækre betoninger aldrig bliver til sangerindesmarte licks, og man føler sig tryg ved hendes ferme håndtering af det engelske sprog, der udtrykte sangerindens indre liv i tekster. Hele tiden ledte man efter ord til at beskrive Katrines stemmes ”lyd” og sange, og man roder rundt med sammenligninger med Norah Jones i de stille stunder og Bonnie Raitt i andre, men det er alligevel ikke helt dækkende. Musikstilen bør velsagtens hedde ”americana” men har linjer til både folk – og melodisk jazz.”

Dørene åbnes 20.00 – Koncertstart 21:00

Pris 100 kr. + forsalgsgebyr – Ved indgangen 120 kr

Med mindre koncerten er annonceret som et arrangement med ”unummererede siddepladser”, kan vi ikke garantere, at der er siddepladser.