Featured Image

Patina


Event Details

Dato: 12. november 2021
Tid: 00:00 - 00:00
Sted: Vershuset, Grønnegade 10, 4700 Næstved
2021

Hvis man skulle pege på ét band, der er lyden af dansksproget poprock anno 2021, ville det nok være Patina.

Ikke at de er trendsættere på nogen måde, men de indkapsler ret fint, hvilke trends der er på spil lige nu: På ét nummer kan de lyde som Barselona, et andet kan minde om The Minds of 99, og på et tredje kan bandet lyde som Aksglæde. Af selvsamme årsag har jeg svært ved rigtig at finde en identitet på Patinas debutalbum ‘Drømmefanger’.

Der er i grunden noget svært poetisk over denne soniske identitetsløshed. For meget af albummets tekstunivers berør netop besvær med at forstå sin egen identitet og eksistens (hvilket også er en tendens i dansk poprock; bare sku mod Joyce og Søn).

Tematikkerne udgør dermed en lim, der ikke rigtig er til stede på resten af albummet.

Det er dog ikke helt lim nok. ‘Drømmefanger’ lyder mere som en playliste end et samlet værk, når den flødesoulede ‘Tiden går i stå’ kommer direkte efter den janglerockede energibasker ‘Sådan må det være (uhhhh)’.

Men omvendt: Det er en relativt velsammensat playliste. ‘Se på mig’ er skræddersyet til at være et åbningsnummer med sin proklamerende levering og et indledende vers, der bogstaveligt talt handler om at begynde sin dag. Og med sin udvikling fra æterisk dreampop til næsten James Bond’sk patos er afslutningsnummeret ‘Under skyerne’ på alle måder selvskrevet til netop at afrunde albummet – også selv om det er det eneste nummer uden den sprælskhed, der ellers må være det tætteste på en æstetisk rød tråd for værket.

I ét aspekt har Patina dog virkelig fat i den lange ende. ‘Flammer rammer’ og ‘Sådan må det være (uhhhh)’ er ikke blevet store radiohits uden årsag. De tre herrer i Patina har simpelthen nogle formidable ører for hooks. Og på den front står de to ovennævnte sange altså ikke alene.

Albummet er spækket med omkvæd, der borer sig ind i kraniet på lytteren. Især ‘Omvendt forsvar’ og ‘Galleri’ har kørt på rotation i mit hoved, men de fleste sange inviterer til at blive nynnet, når de er overstået – igen med ‘Under skyerne’ som en sær undtagelse. Og den der følelse af at få lyst til at nynne med, det er en fed følelse. Og det samme gælder den rus af energi, som de mest tempofyldte numre skaber.

Dørene åbnes 20:00 – Koncertstart 21:00

Pris 150 kr. + forsalgsgebyr – Ved indgangen 170 kr.

Med mindre koncerten er annonceret som et arrangement med ”unummererede siddepladser”, kan vi ikke garantere, at der er siddepladser