Featured Image

Søs Fenger


Event Details

Dato: 29. april 2017
Tid: 00:00 - 00:00
Sted: Spillestedet Vershuset
2017

Søs Fenger er kendt og elsket af de fleste danskere – og gennem flere generationer.

Karrieren startede som korpige for bl.a. Nanna, men Søs kom på alles læber da hun sang ”Jeg Elsker Dig” og ”Som En Fange” i front for popgruppen News i 1984. Året efter udkom ”Den Grønne Streg” med hits som”Du Er” og ”Alt For Nær”. I 1986 udkom det 3. News album med Søs Fenger i front – og det blev samtidig det sidste.

Herefter fortsatte sangerinden i det band, som hun allerede havde startet med sin bror Lars Fenger – Love Construction – og her blev det til et enkelt album, ”Caught in the act”. Samme år – 1988 – sang hun duet med Thomas Helmig på Linnet/Salomonsens ”Den Jeg Elsker, Elsker Jeg” – en støttesang til AIDS Fonden.

I 1989 debuterede Søs Fenger som solist. ”Vinterdage”, som albummet hedder, solgte i over 150.000 eksemplarer, og den bød på flere hits, fx ”Holder øje med Dig” og ”Hvor End jeg går hen” (duet med Peter A. G. Nielsen).

Søs Fenger er kendt for at gøre det uventede, så en to’er skulle ikke være som ”Vinterdage” – tværtimod. Derfor indeholdt hendes 2. solo-album ”On Holiday” udelukkende Billie Holiday-sange. Men allerede fra 3. soloalbum havde Søs Fenger igen udskiftet jazzmusikken med de fængende poptoner på ”Et Kys Herfra”. Dette fortsatte også med ”Camouflage”.

Det 5. album, ”Gamle Flammer” fra 1997 var delvis et opsamlingsalbum, men det bød også på et par nye sange, heriblandt ”Inderst Inde”, som oprindeligt er svensk, skrevet af Uno Svenningsson i 1994.

Det er igennem årene blevet til 12 soloalbums fra Søs Fenger. Ud over en jazzplade og to opsamlingsalbum, har hun også indspillet en engelsksproget, ”Beverly Way”, ligesom den alsidige sangerinde også har udgivet et album med fortolkninger af Bent Fabricius Bjerres sangskat, ”Nøglen til Paradis” (2004) og sågar et album med kendte vuggeviser (2007).

I 2015 udkom albummet ”Gnister” – et album som sangerinden har lavet i samarbejde med Nordstrøm. Tilsammen kalder de sig Fenger//Nordstrøm.

På én gang har Søs Fenger på forunderlig vis formået at forvalte både sine musikalske interesser og sit store talent – og holdt fast i den svære kunst, at have sig selv og publikum med hele vejen.

At hun forstår at forene sødme og styrke er samtidig måske forklaringen på, hvorfor Søs Fenger er blevet rollemodel i flere generationer. Til koncerterne samler Søs et bredt publikum af hele familier til samme event; døtre, brødre, mødre, fædre, de unge teenagere, bedstemødre, svigerforældre, kærester, ægtepar som vil høre ”deres” sange – alle som kender og elsker Søs som performer og for hendes sange.

Den 29. april er Søs Fenger tilbage på Spillestedet Vershuset. Med sig har hun som altid en række dygtige og rutinerede musikere. Og med en række sange fra Fengers hitkatalog – fx ”Inderst Inde”, ”Sidste Time”, ”Kun Et Liv”, og ”Holder Øje Med Dig” samt News-hits som ”Du Er”, ”Alt for Nær” og ”Jeg Elsker Dig” – kan det uden tvivl kun blive en uforglemmelig aften i Næstved.

Glæd dig til en koncert, hvor Søs, i tæt kontakt med publikum, personligt og ærligt øser ud af sine mange oplevelser fra et begivenhedsrigt liv som sangerinde, kvinde og store sociale engagement – om sin store passion; musikken og de virkelige historier bag de mange, gode sange!

Pris 180 kr. + forsalgsgebyr – ved indgangen 200 kr.

Dørene åbnes kl. 20.30

www80 youtube_logo fb_icon_325x325