D/Troit


Event Details

Dato: 21. april 2017

Sted: Spillestedet Vershuset

2017

Funky og frisk. D/troit er en eksplosiv blanding af soul, funk og kærlighed. D/troit betegnes som Danmarks mest suveræne soul-band. Det er flosset, iørefaldende og så vanedannende, at selv de kølige, skandinaviske kroppe ikke kan stå stille i mødet med grooves af så gennemført en kaliber.

Siden debutkoncerten blev spillet i efteråret 2014, har D/troit med raketfart etableret sig som et overvældende stærkt liveband på de danske scener. Med et fuldstændig uhørt antal koncerter for et debuterende band har D/troit allerede nu, hvad der svarer til årevis af erfaring – og det endda længe inden deres debut-EP, ”Do the Right Thing”, kom på gaden.

D/troit opstod i 2013 hvor Toke, Klaus, Stefan, Mads og Jackie besluttede at de, trods deres noget blege kulør, vel nok kunne lave et soulband. De fem drenge havde været venner i en del år – nogle endda siden de i teenageårene spillede punkrock og hang ud i Ungdomshuset på Jagtvej i København.

De 5 medlemmer af D/troit kendes fra tidligere kompetente garage-rockbands som The Magic Bullet Theory og The Breakers. Men selvom man sagtens kan fornemme garage-baggrunden i D/troits musik, så handler det her udelukkende om S-O-U-L! Soul og R’n’B fra 60’erne og 70’erne, som den bl.a. kendes fra byen, der gav bandet dets navn: Detroit.

Gaffa gav ep’en fire stjerner og bl.a. disse ord med på vejen: ”Frisk og funky står også åbningstracket ”The 45”, hvor dj’en opfordres til at ’drop the needle on a hot 45 cause this world is spinning outta control’, mens vokalen følges til dørs af trompet og backingvokaler oven på et tæt grundspor af bas, trommer, guitar og keyboards. Formlen fungerer fremragende, og regnestykket er enkelt: If you’ve got soul, you got power, baby / life is love, love is soul / and soul is power”.

Det danske soulband er så velspillende, at en af Danmarks ypperste musikvideoinstruktører, Peder Pedersen – bedst kendt for Aquas ”Barbie Girl” – besluttede at skyde videoen til deres hitsingle, ”The 45”, live i studiet. Med 16 mobiltelefoner og publikum.

D/troit er klar til at give dig et energimæssigt kick af de helt store, når de indtager Spillestedet Vershuset med Toke Nisteds power-vokal i front.

 

Pris 80 kr. + forsalgsgebyr – ved indgangen 100 kr.

Dørene åbnes kl. 20.30

 

youtube_logo fb_icon_325x325