Featured Image

An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians (US)


Event Details

Dato: 31. marts 2017
Tid: 00:00 - 00:00
Sted: Spillestedet Vershuset
2017

2016 var 60-året for Elvis Presleys musikalske gennembrud med ”Heartbreak Hotel”. 2017 er 40-året for King of Rock’n’Rolls død. Trods de mange årtier lever Elvis’ musik stadig. Det samme gør flere af musikerne. Et par af de musikere, der spillede med Elvis i 70’erne, kan nu opleves live. Spillestedet Vershuset og Næstved er på Danmarkskortet, idet de kun giver én koncert i landet. Hertil kommer en række koncerter i fx Sverige, Finland, Belgien og Holland.

Selv hvis man ikke er en udpræget Elvis fan, så bør man ikke gå glip af koncerten ”An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians” på Spillestedet Vershuset den 31. marts. Koncert – ja, men i den grad også et helt unikt show!

Dét som gør koncerten til et unikt show i verdensklasse og ganske bemærkelsesværdigt er, at nogle af rockkongens originale musikere er med. Og ligesom dengang med kongen selv i front, fyrer de ’gamle garvede musikere’ de bedste Elvis-hits af med lidenskab og autenticitet.

Det ni mand store band tæller fx Bob Lanning. Tilbage i 70’erne gav Elvis nogle af de bedste koncerter i sin karriere. Bag ham sad den 23 årige Bob Lanning på trommer. Det blev til 63 koncerter og én live-LP, ”On Stage”.

Med sig bringer Lanning sin gamle kompan Eddie Graham på percussion. Han spillede med på næsten 200 Elvis koncerter i Las Vegas, og han kan bl.a. ses i koncertfilmen ”Elvis – That’s The Way It Is”.

Det er ikke en ’Hr. hvem som helst’ der står i front som rockkongen selv. I 2016 vandt Dwight Icenhower igen – med stort forspring – titlen ”The World’s Best Elvis”. En konkurrence organiseret af Elvis’ familie. Icenhowers stemme lyder så meget som Elvis, at selv eksperterne har svært ved at høre forskellen.

At opleve Icenhower på scenen – i et samspil med det ni mands store band – er det tætteste man kan komme på Elvis i 2017. Besætningen på scenen i Næstved tæller fx også en spansk variant af Jordanaires – de fire mænd, der kalder sig The Four Candles.

Efter koncerten er der ”meet & greet”. Dermed kan du komme helt tæt på de musikalske giganter, heriblandt 69 årige Bob Lanning og 79 årige Eddie Graham samt 35 årige Dwight Icenhower.

Årene med Elvis Presley

Bob Lanning har mange musikalske minder fra tiden som Elvis Presleys trommeslager. I de private arkiver har han fx billeder fra en helt særlig koncert den 27. februar 1970. Her spillede de i ’The Astrodome’ – et stadium i Houston, Texas, foran 300.000 Elvis fans.

Efter Elvis’ død forsvandt Bob også fra musikscenen – indtil Arjan Deelen fra Næstved, produceren af dette musikalske koncert show, efter en del research fandt ham igen. Takket være en sund livsstil er Bob Lanning i samme form som i 70’erne, så for første gang nogensinde i Danmark, kan du nu høre hans markante trommespil.

Eddie Graham, der er en alsidig musiker som har arbejdet sammen med store navne indenfor jazz verdenen, har også mange minder fra tiden med Elvis. Ud over de mange koncerter og en koncertfilm, så husker han tydeligt at han egentlig slet ikke var vild med rock & roll – indtil han begyndte at arbejde sammen med Elvis. Dét ændrede hele hans musikalske univers, siger han i dag.

Eddie er kendt for at få rytme ud af ALT og ved koncerten i Næstved giver han uden tvivl også en solo, hvor han går rundt blandt publikum og spiller på alt hvad han møder på sin vej: Ølflasker, stole, borde osv. En ganske imponerede lyd, der bør opleves.

På YouTube kan man finde en række videoer med de garvede musikanter, fx et sammendrag fra en koncert i Holland i 2016, som også Arjan Deelen stod bag. Videoen kan ses via dette link: https://www.youtube.com/watch?v=j1_6ZhXyRLk

Kom og hør, oplev, syng med og dans til Elvis’ store klassikere som fx ”Hound Dog”, “Suspicious Minds”, ”Devil In Disguise” og “Blue Suede Shoes”.

Det bliver en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, og da koncerten er den eneste i Danmark, vil det ganske givet være fornuftigt at bestille billetter i rigtig god tid. Billetsalget starter den 8. januar – datoen hvor Elvis Aron Presley blev født i 1935 (han ville være fyldt 82 år i 2017, men han døde i en alder af kun 42 år den 16. august 1977).

 

Ståpladser
Pris 260 kr. + forsalgsgebyr – ved indgangen 280 kr.

Dørene åbnes kl. 20.30