Featured Image

Thorbjørn Risager & The Black Tornado


Event Details

Dato: 27. september 2019
Tid: 00:00 - 00:00
Sted: Vershuset, Grønnegade 10, 4700 Næstved
2019

Nogle af de vigtigste faktorer bag Thorbjørn Risager & The Black Tornados succes er vedholdenhed, originalitet, venskab og hårdt arbejde og selvfølgelig den mest extraordinære faktor: Thorbjørns stemme, som anmeldere og skribenter over hele verden har rost og sammenlignet med de største.

En sådan stemme skal have en ordentlig indpakning og det har den. På scenen er Risager stærkt afhængig af det stramme hårdt swingende ”The Black Tornado” der kun har skiftet to medlemmer siden opstarten i 2003.

Pressen om bandets seneste album:
På et tidspunkt hvor teknologien reagerer over musikindustrien er Change My Game et album der kører på human kemi. Blandet, rørt, formet af de 800 shows dette lineup har spillet i 21 lande gennem det 21 århundrede. Selvfølgelig kommer bandet på landevejen med ”Change my game” i 2017 med en tourplander vil byde på hårrejsende, svedende musikoplevelser hvor taget letterpå tværs af kontinenter, der vil tilføje talløse nye fans til bandet.

Steffen Jungersen skrev:
Og så fandme om ikke Keith Richards furede fjæs ville flække i et grin, hvis han hørte “High Rolling”. Det sidste ord i den titel MÅ være en hentydning, for dette rock’n’roll nummer kunne glide lige ind på The Rolling Stones’ setliste, uden Keith og Mick nogensinde ville opdage, at det ikke var en egenkomposition.Thorbjørn Risager selv synger intet mindre end fænomenalt hele vejen, som hans på én grad følte og rå røst ånder sjæl, nærvær og nødvendighed i stort set hver af de tretten sange hér.”Too Many Roads” er selvsagt obligatorisk pensum for bluesfans, men den er mere end det: Dette er et album for alle, der elsker ægte, autentisk musik med rødderne i orden.I udlandet har de for længst fundet ud af, at Thorbjørn Risager er et gigantisk talent med stort internationalt potentiale. Nu er det sgu’ på tide, hans hjemland følger trop.

Henning Høeg, BT
Danske Thorbjørn Risager kan synge som sin egen dynamiske blanding af Ray Charles og Bob Seger. Han kan spille guitar som djævlen selv -både højt og løssluppen og tilbageholdt og drillende. Og så kan han styre sit otte mand-store band så det er en ren partyfornøjelse. Men Thorbjørn kan også noget, som mange andre blue-rock-mestre ikke kan .. han kan nemlig skrive sange, der sidder lige i kassen. —Og på ‘Hold My Lover Tight’ og ‘Dreamland” minder Thorbjørn og hans sublime orkester The Black Tornado os om, at de stadig kan rocke som en svinehund. Sammenlignet med tidligere udspil er ‘Change My Game’ mere radiovenlig. Bluesen er blevet blandet op med masser af rock og sågar et lille stænk pop.

Ivan Rod, Gaffa
Thorbjørn Risager er (en af) Danmarks bedste blues-sanger(e) og -musiker(e) pt. Men med sit forrige album (—) indikerede den danske mester i blues, at han gerne ville i en mindre blå, mere rocket retning. Og det viser han endnu tydeligere med sit nyealbum, ”Change My Game”. Risager og hans kammerater spiller en rå og svedig form for blues-rock, og Risager selv synger med en pondus og power, der i dén grad fremstår respektindgydende. Musikken er genretro, af internationalt tilsnit og til at koble sig på for høj og lav, tynd og tyk, syd og nord, øst og vest. De bedste numre er klokkeklare rockhits på Superliganiveau.

Dørene åbnes 20.30 – Koncertstart 21:30

Pris 160 kr. + forsalgsgebyr – Ved indgangen 180 kr

Med mindre koncerten er annonceret som et arrangement med ”unummererede siddepladser”, kan vi ikke garantere, at der er siddepladser.