Featured Image

Sunbörn (tidl. Kutimangoes)


Event Details

Dato: 21. april 2023
Tid: 21:00
Sted: Grønnegade 10, 4700 Næstved
2023

Bandnavnet kunne give associationer til andet end de seks danske mænd, der udgjorde bandet The Kutimangoes. Det har de nu taget konsekvensen af og skiftet navn i et nyt fremstød for at erobre scenen for verdensmusik – over hele verden – for alvor.

Der er få så succesfulde danske bands, der spiller verdensmusik, som The Kutimangoes. Lige siden deres debut, der gav dem to Danish Music Awards, har de spillet langt ud over landets grænser. Deres glade, imødekommende musik har vundet gehør i store dele af Europa, og det er den succes, bandet gerne vil bygge videre på.

Men der var brug for et nyt navn. Det gamle var en hyldest til Fela Kuti, den nigerianske aktivist og musiker, der tilskrives at have opfundet afrobeat, og det var som en kærlighedserklæring til ham og den vestafrikanske musiktradition, at bandet blev til. Men bandet har siden hen udviklet sig, og med det nye navn er de klar til også tydeligt at markere et nyt kapitel i gruppens historie.

Med det gamle navn og titlen på deres seneste album ‘Afrotropism’ har der også enkelte gange været forvirring om bandets etnicitet, især i Storbritannien og Tyskland. På den sidste turne fik de at vide af flere bookere, at deres navn spændte ben for dem. Derfor har de nu skiftet navn til Sunbörn. Navnet betyder solbørn og kommer af deres glæde for varm solskinsmusik, der bringer glæde til lytteren.

“Vi vil med navnet gerne sætte fokus på alt det, vi mennesker har til fælles frem for, hvad der afskiller os. Vi er alle er født under den samme sol. Siden vi udgav første album for 10 år siden, har både vi og verden forandret sig, og vi ville være rigtig kede af, hvis vores navn og det, det repræsenterer, står i vejen for, at man hører vores musik. Det tager vi konsekvensen af med et navn, der endnu bedre indkapsler vores musik, og hvem vi er,” siger Gustav Rasmussen. Det er ham, der sammen med Michael Blicher, har startet Sunbörn, der har eksisteret under det gamle navn i 10 år.

Siden de for alvor slog igennem under det navn, er der sket meget for bandet. De har fået international succes, og de har udviklet deres lyd. En succes, de nu håber at bygge videre på. De har allerede fat i lande som Tyskland og Italien, men de ser stadig mange muligheder rundt om i verden som fx Frankrig og England.

Bandet er lige nu i gang med at lave deres nye og fjerde album. En plade, der denne gang vil blive skabt i samarbejde med andre kunstnere fra hele verden som blandt andre Clap! Clap! (Italien), DJ Opolopo (Sverige), Nate Smith (trommer, USA), Caio Marcio (guitar, Brasilien), DJ Francis Mercier (Haïti), og Moderator (Grækenland).

“Vi har spillet over hele verden, og vores musik i bliver taget godt imod alle steder. Men vi vil gerne endnu bredere ud. Vi glæder os rigtig meget til at komme ud – med vores nye navn og vores nye musik,” fortæller Michael Blicher.

Dørene åbnes 20:00 – Koncertstart 21:00

Pris 130 kr. + forsalgsgebyr – Ved indgangen 150 kr.

Med mindre koncerten er annonceret som et arrangement med ”unummererede siddepladser”, kan vi ikke garantere, at der er siddepladser.